.

.

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Firenze


















 
Hei!
Vietimme pääsiäisen upeassa Firenzessä. Koneen vaihtoaika Münchenissä oli neljäkymmentä minuuttia ja epäonneksemme Suomen kone oli myöhässä, joten vaihtoon jäi aikaa kymmenen minuuttia. Juosten ehdimme koneeseen, mutta matkatavarat saapuivat yli kolmekymmentä tuntia myöhässä. Erinäisten selvittelyjen ja puhelinsoittojen (Pronto!) jälkeen saimme omat matkalaukkumme hotelliin. Olen sitä mieltä, että matkustamiseen kuuluu aina pienoinen jännitysmomentti, nyt se toteutui tässä.
Sää oli Suomen kesään verrattavissa, yhtenä päivänä viidestä vettä satoi kaatamalla, muuten Toscanan aurinko helli meitä (jopa niin, että rakkaan mieheni päälaki paloi...) Hotelliksi olimme valinneet edullisen hotellin keskustasta - jääköön arvostelu sikseen, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että emme enää valitse sen tason hotellia. Koskaan. Ikinä. Milloinkaan. Henkilökunta oli kuitenkin mukavaa.
Nähtävyyksiä kierrellessä ja muuten vaan rennosta ilmapiiristä nauttien menikin viisi päivää hujauksessa. Kulttuuri-pläjäyksen saimme Uffizin taidemuseossa, jonka taideaarteet olivat suorastaan mykistäviä! Liput museoon kannattaa ostaa netin kautta, silloin välttyy turhalta jonotukselta paikan päällä.  Suosikkiravintolaksi nousi kaikkien ihanien ravintoloiden joukosta Zaza, jonka annokset olivat huippuhyviä. Tämä matkamme oli kolmas Italiaan suuntautuva reissu, aiemmin olemme käyneet Roomassa ja Venetsiassa. Italialainen kulttuuri, ruoka ja ihmiset ovat kyllä valloittavia ja luulen, ettei tämä ollut viimeinen Italian matkamme. Kuvat puhukoot puolestaan....
- Soili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti