.

.

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Pieni matka Italiaan - Cattolica

Hei!
Tänään vietetään ensimmäistä adventtia ja sää on ollut harmaatakin harmaampi. Ajatuksissani palailin kesäisiin tunnelmiin. Lomailimme heinäkuun viimeisen viikon Italiassa, Cattolicassa. Piipahdimme myös San Marinossa. Cattolica sijaitsee Adrianmeren rannalla, Riminin maakunnassa, Emilia-Romagnan alueella.
Matka alkoi melkoisen jännittävissä tunnelmissa, kun huomasimme noin kahdeksankymmenen kilometrin päässä kotoa passien unohtuneen... ai miten...noo, kaikki on mahdollista... ;) Täyskäännös ja soitto naapurille, joka ystävällisesti toi passit puoleen väliin... Aikataulu oli tiukka, mutta totesimme, että ehditään kyllä kentälle ajoissa. Passien jäämisessä olisi ollut "extremeä" ihan riittävästi, mutta Porvoon moottoritiellä syttyi autoon häiriövalo - jännitystä siis riitti! Saavuimme kuitenkin lähtöselvitykseen ajoissa ja virkailija ilmoitti ystävällisesti lentomme olevan reilusti myöhässä.... Vielä Riminin lentokentällä meidät ohjattiin väärään bussiin, mutta loppujen lopuksi pääsimme perille ja loma sujui leppoisasti. :)
Cattolica on mukavan pieni paikka, rantoja riittää - heinäkuun loppu ja elokuu on vilkkainta turistiaikaa, joten rannoilla ei tarvinnut olla yksin.
Italian lomaan kuuluu ehdottomasti hyvä ruoka: mereneläviä (sinisimpukoita suosittelen!) ja tietysti pizzaa! Ruoka on vähän edullisempaa kuin Suomessa - riippuen tietysti paikasta. Ravintolat jaetaan Italiassa eri tyyppeihin, joista pizzeriasta saa tietysti pizzoja. Osteria ja trattoria taas ovat vähän halvemman hintaluokan paikkoja, joissa tarjoillaan perinteistä kotiruokaa, ristorante on kalleimman hintaluokan ravintola. Viini on edullista ja useimmiten otimme talon viiniä, joka oli ihan hyvää. Ruokailu ajoittuu paikallisentavan mukaan myöhäiseen iltaan. Lounasaikaan voi paikalliselta "grilliltä" napata piadinan, joka on ihanaa, esim. ilmakuivatulla kinkulla ja juustolla täytettyä leipää.

Päiväretken teimme San Marinoon - tutustumisen arvoinen paikka sekin!

Kuvat kertokoot enemmän (osa kuvista olikin vielä puhelimessa ja nyt ei riittänyt aika siirto-operaatioon)... Arrividerci!

Ihana joulun odotusta - seuraavaan kertaan...
- Soili

 
 
 
 

 


 
Huikee verhoidis :)
 
 

 


Välipalaksi piadinat

 

Kauppahalli ja markkinat kuuluvat lomaohjelmaan...

 
Il prociutto - ihanaa ilmakuivattua kinkkua
 

 



San Marino, noitien polku

 



 
 



 
 







1 kommentti: