.

.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Brookies - taivaallisen hyviä....

Hei!
Tyttäreni innostui leipomaan brookies-keksejä, nimi tulee kahdesta elementistä: brownies + cookies = brookies.  Tämän ihanuuden kotipaikka löytyy New Yorkin Brooklynistä. Keksit ovat todella tuhtia tavaraa, pienikin palanen vie makean nälän - ja niin, meitä laihduttajia vartenhan tämä ohje ei ole, mutta jos vain ihan pikkuriikkisen palasen... ;) Sitä paitsi suklaalla on lukuisia terveysvaikutuksia, tässä yksi kirjoitus aiheesta: KLIK.
Tarkat ohjekuvat löydät Kinuskikissan sivuilta KLIK.

Ohje:

Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja

Cookies-taikina:
125 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaasuklaa rouhetta

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
Vuoraa reunallinen uunivuoka (noin 17x27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.

Valmista seuraavaksi cookies-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.

Esipaista brownies-pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Lisää päälle cookies-taikina pieninä nokareina.

Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Vinkki: Kylmän maidon kanssa taivaallisen hyvää...


Mukavia herkutteluhetkiä!
- Soili

 
 
 
 
 


 






















 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti