.

.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Lohipiirakka

Heips!
Meillä vietettiin viikonloppuna Äitienpäivän lisäksi mieheni syntymäpäivää. Juhlapöytään valmistin suolaiseksi leivonnaiseksi lohipiirakan. Piirakka on gluteeniton ja laktoositon.
On pikkuisen työläs tehdä, mutta ihan törkeän hyvää! :)
Ohje on muistaakseni Valion sivuilta ja tässäpä se:

POHJA
  • 200 g voita
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ tl suolaa
  • 4 rkl vettä
TÄYTE
  • 2 purjoa
  • 3 rkl laktoositonta voita
  • 400 g kylmäsavulohta
PÄÄLLE
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 400 g laktoositonta valkosipulituorejuustoa
  • 6 munaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
Nypi voin joukkoon kuivat aineet, lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi (itse tein vähän pienemmän, matalareunaiseen vuokaan)
Valmista täyte: halkaise purjo, huuhtele hyvin, viipaloi ja paista voissa pehmeäksi. Jäähdytä.
Suikaloi lohi.
Levitä jäähtynyt purjoseos piirakkapohjan päälle. Lisää kirjolohisilppu. Yhdistä muut ainekset ja levitä täyte purjojen ja lohen päälle.
Paista +200 asteessa noin tunti.

P.S. Viimeisenä kuvana Joel Jyringin kortti (onnittelukortti murulle)... aika ihana, eikös? ;)

Mukavaa viikkoa!
- Soili









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti