Meillä vietettiin viikonloppuna Äitienpäivän lisäksi mieheni syntymäpäivää. Juhlapöytään valmistin suolaiseksi leivonnaiseksi lohipiirakan. Piirakka on gluteeniton ja laktoositon.
On pikkuisen työläs tehdä, mutta ihan törkeän hyvää! :)
Ohje on muistaakseni Valion sivuilta ja tässäpä se:
POHJA
- 200 g voita
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl suolaa
- 4 rkl vettä
- 2 purjoa
- 3 rkl laktoositonta voita
- 400 g kylmäsavulohta
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 400 g laktoositonta valkosipulituorejuustoa
- 6 munaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi (itse tein vähän pienemmän, matalareunaiseen vuokaan)
Valmista täyte: halkaise purjo, huuhtele hyvin, viipaloi ja paista voissa pehmeäksi. Jäähdytä.
Suikaloi lohi.
Levitä jäähtynyt purjoseos piirakkapohjan päälle. Lisää kirjolohisilppu. Yhdistä muut ainekset ja levitä täyte purjojen ja lohen päälle.
Paista +200 asteessa noin tunti.
P.S. Viimeisenä kuvana Joel Jyringin kortti (onnittelukortti murulle)... aika ihana, eikös? ;)
Mukavaa viikkoa!
- Soili
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti