.

.

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Macarons - ja kuinkas sitten kävikään?

Hei!
Mikähän siinä on, että aina ennen juhlia täytyy kokeilla leipoa jotakin uutta ja erilaista. Nyt päädyin iki-ihaniin macaron-leivoksiin. Rohkea rokan syö, tiesin jo ennakkoon, että macaronsit ovat melko haasteellisia, mutta aina kannattaa yrittää. Ystäväni rohkaisemana ja neuvoja kuunnellen (kiitos Else) päätin siis ryhtyä tuumasta toimeen. Ohjeen nappasin Kinuskikissan sivuilta: klik.
Leipominen sujuikin ihan hyvin - muutama juttu matkan varrella oli, joihin kannattaa kiinnittää eritystä huomiota.
Jos siis aiot tehdä näitä suussa sulavia herkkuja, muista nämä: 
- valkuaisvaahdon koostumus on tärkeää: se ei saa olla liian kovaa
- mantelijauhe ja tomusokeri pitää siivilöidä todella sileäksi (meiltä löytyi sellainen "ronksutussiivilä", joka oli tähän tarkoitukseen tosi hyvä - kuvassa...)
- piirrä leivinpaperiin ympyrät, se helpottaa pursotusta
- kuivata pohjat puoli tuntia ennen uuniin laittoa
- irrota todella varovasti paperista

Meillä macaronsit onnistuivat yli odotusten! Täytteen tein Lime Curdista ja vaniljatuorejuustosta. Tosin leivoksista tuli hiukan liian suuria, joten paistoaikaa jouduin pidentämään.
Summa summarum: lakkiaisvieraat eivät kuitenkaan saa macaronseja, koska niitä pitäisi tehdä paaaaaljooooon... Ne ovat kuitenkin sen verran hitaita askarreltavia, että vieraille tarjotaan jotain ihan erilaisia pikkuleipiä. Hmmmm... mitähän tänään kokeilisi? ;)

- Soili











2 kommenttia:

  1. Tosi ihanilta näyttävät. Näitten ohjetta kannattaa noudattaa kirjaimellisesti. T.e

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä ja varmaan suussa suavia😉 pitääkin joskus kokeilla! T:jaana

    VastaaPoista